- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHoogste opbrengst ooit bij KNRM Reddersgala

Hoogste opbrengst ooit bij KNRM Reddersgala

- Advertentie -

Delen

Bij het jaarlijkse KNRM-benefietgala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk schoven op 24 november ruim 500 gasten aan. De avond heeft aan donaties 845.649 euro opgeleverd, de hoogste opbrengst ooit van het Reddersgala. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij besteedt het geld aan investeringen die de veiligheid van de ruim 1.300 vrijwilligers ten goede komen.

De galagasten kregen niet alleen een uitgebreid menu en entertainment voorgeschoteld, maar maakten ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond overhandigde Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans de cheque met de opbrengst van de avond aan voorzitter Rutger van Slobbe.

 

Oefening

Het resultaat van de avond werd voornamelijk bepaald door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. Door een veiling en een loterij werd op de avond zelf de opbrengst nog verder verhoogd.

‘s Middags maakte een deel van de galagasten ook écht kennis met de KNRM door mee te doen aan een oefening op zee, met vier reddingboten en een helikopter. ’s Avonds waren er onder meer optredens van de Marinierskapel, Edsilia Rombley en cabaretier Brigitte Kaandorp.

 

KNRM

De KNRM staat 24 uur per dag gereed om hulp te bieden op zee. Ruim 1.300 professioneel opgeleide vrijwilligers bemannen de moderne reddingboten. De KNRM komt jaarlijks ruim 2.000 keer in actie, waarbij ruim 3.000 mensen worden geholpen of gered. De Redding Maatschappij ontvangt geen overheidssubsidie en draait al sinds de oprichting in 1824 volledig van vrijwillige bijdragen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -