Overslag Dortmund overtreft verwachtingen

0

Met ruim 1,97 miljoen ton lag de goederenoverslag in de haven van Dortmund na de eerste drie kwartalen van het jaar 16 procent boven de verwachtingen.

Er is minder overgeslagen dan in dezelfde periode van 2015, maar daar had men volgens havendirecteur Uwe Büscher rekening mee gehouden.
De overslag gaat immers gebukt onder de algehele staalcrisis en de sluiting van staalbedrijf Hoesch Spundwand und Profil in Dort- mund. De overslag van schroot, ijzer, staal en bouwmateriaal is gedaald. Minerale olie en importko- len zaten de afgelopen maanden in de lift.

De haven behandelde de afgelopen maanden 650.400 ton gecontaineriseerde lading. Een deel van de containers die vroeger op de Container Terminal Dortmund werden behandeld, worden nu overgeslagen op de nieuwe multi- modale terminal Am Hafenbahn- hof.

Aangezien deze terminal aan de rand van het havengebied ligt, neemt het Havenbedrijf Dort- mund deze overslagcijfers niet op in de statistieken.
Dat is de verklaring waarom de containeroverslag ten opzichte van vorig jaar gedaald is. Op de terminal Am Hafenbahnhof zijn dit jaar al 7.500 TEU overgeslagen. Op beide terminals samen zijn het 42.000 TEU.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.