Overmatige begroeiing grote rivieren wordt aangepakt

0

Het ministerie van van Infrastructuur en Milieu gaat overmatige begroeiing in de uiterwaarden van grote rivieren aanpakken. Staatssecretaris Atsma heeft daarvoor 75 miljoen euro toegezegd.

Om de waterveiligheid op peil te houden wordt tot 2016 de begroeiing op bepaalde locaties gemaaid, gesnoeid en gekapt. Aanvullend laat Atsma een wetsvoorstel maken dat er voor moet zorgen dat de begroeiing in de uiterwaarden in de toekomst op orde blijft.

Hoog water
“Goed onderhoud van de uiterwaarden is nodig zodat bij hoog water het rivierwater genoeg ruimte heeft”, aldus Atsma. De afgelopen jaren is er geïnvesteerd om de rivieren meer ruimte te geven. Zo zijn de uiterwaarden verruimd door dijken verder landinwaarts te leggen. Hiermee wordt in tijden van hoog water wateroverlast voorkomen.
Overmatige begroeiing kan een negatief effect hebben op de getroffen maatregelen. De komende tijd wordt daarom onderzocht hoe die het beste kan worden aangepakt. Hierbij is speciale aandacht voor uiterwaarden die zijn aangewezen als Natura 2000-gebied. Samen met de beheerders wordt daar gekeken in hoeverre de overmatige begroeiing hier kan worden tegengegaan.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.