- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOude damwand ligt in de weg bij sluizencomplex IJmuiden

Oude damwand ligt in de weg bij sluizencomplex IJmuiden

- Advertentie -

Delen

De komende weken verwijdert Rijkswaterstaat in IJmuiden een oude damwand die in de weg ligt bij de bouw van de nieuwe zeesluis. Het wegverkeer moet van maandag 6 tot en met vrijdag 17 maart rekening houden met ernstige verkeershinder en lange wachttijden tijdens het schutten van de Noordersluis.

Tijdens graafwerkzaamheden voor de nieuwe zeesluis in IJmuiden stuitte aannemersconsortium OpenIJ diep in de grond op een oude damwand uit de vorige eeuw. Hij is zo’n 65 meter lang. Eerder explosievenonderzoek had al uitgewezen dat er zich een groot stuk metaal bevond aan de zuidzijde van de Noordersluis ter hoogte van de binnendeur. Om vertraging van de bouw van de nieuwe zeesluis te voorkomen zal de aannemer de damwand zo snel mogelijk verwijderen.

 

Verkeershinder

De scheepvaart zal weinig tot geen overlast ondervinden van de werkzaamheden. Het autoverkeer wél. Dat wordt om en om over de buitendeur van de Noordersluis geleid. Wanneer de buitendeur voor het schutten van een schip opengaat, kan het verkeer zéér beperkt gebruik maken van de binnendeur.

Rijkswaterstaat raadt gemotoriseerd verkeer, dat niet op het sluizencomplex hoeft te zijn, aan de sluisroute te mijden en gebruik te maken van de Velsertunnel. (Brom-)fietsers kunnen de Noordersluis wel altijd passeren.

 

Nieuwe grote zeesluis

Om ruimte te bieden aan steeds groter wordende zeeschepen, komt er een nieuwe grote zeesluis in IJmuiden. De nieuwe sluis wordt 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. Het project is een samenwerkingsverband van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam, Havenbedrijf Amsterdam en de gemeente Velsen. Aannemersconsortium OpenIJ bouwt de nieuwe zeesluis in opdracht van Rijkswaterstaat.

 

foto: Ko van Leeuwen)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -