- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBrandbrief aan minister Asscher: Gewoon goed brug- en sluiswachterswerk

Brandbrief aan minister Asscher: Gewoon goed brug- en sluiswachterswerk

- Advertentie -

Delen

Excellentie,

U strijdt al jaren voor vaste banen en goed werk.

Juist daarom vragen wij u:

Wat gaat u doen aan de voor de werknemers ernstige gevolgen van de aanbesteding ‘Bruggen en sluizen’ van de provincie Noord-Holland, waarbij de kostenbesparing van de provincie wordt betaald uit de zak van de brug- en sluiswachters, die bij de nieuwe werkgever (goedkoopste bieder van de aanbesteding) middeleeuwse arbeidsvoorwaarden aangeboden krijgen?

Hoe kan het dat een goede werkgever, die jarenlang heeft geïnvesteerd in zijn werknemers door middel van scholing en bovendien goede lonen betaalt, deze aanbesteding verliest van de goedkope aanbieder c.q. slechte werkgever, die zo profiteert van de investeringen van de goede werkgever?!

De kostenbesparing door de winnende partij bij de aanbesteding wordt vervolgens betaald door de werknemers lagere lonen (- 25%!)  aan te bieden. Gaat de Nederlandse overheid nu ook zelf de race naar beneden ten koste van de werknemers verder stimuleren?

En gaat de Nederlandse overheid nu ook de veiligheid van haar burgers op de weg en op het water in de waagschaal stellen door bedrijven zonder enige expertise aan de knoppen van bruggen en sluizen te laten draaien?

Wat gaat u doen bij komende aanbestedingen om dit in de toekomst te voorkomen? Kunt u garanderen dat er voortaan bij aanbestedingen eisen worden gesteld aan de door de meedingende partijen aan te bieden arbeidsvoorwaarden?

Wij vertrouwen er op dat u hier werk van maakt:
Gewoon goed werk!

Wij ontvangen graag uw antwoord voor 15 maart a.s.

Namens de gedupeerde brug- en sluiswachters van de provincie Noord Holland,

Nautilus International,
vakbond voor maritiem personeel

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -