- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOud-NMT-voorzitter Sjef van Dooremalen overleden

Oud-NMT-voorzitter Sjef van Dooremalen overleden

- Advertentie -

Delen

Op 22 maart is Sjef van Dooremalen overleden. Hij was meer dan twintig jaar president van scheepswerf IHC en  oud-voorzitter van branchevereniging Netherlands Maritime Technology. Van Dooremalen was 73 jaar.

“Wij verliezen met Sjef een waarlijk boegbeeld van de Nederlandse scheepsbouw”, schrijven voorzitter Bas Ort en directeur Roel de Graaf in hun In Memoriam op de website van NMT.

Van 1971 tot 2006 werkte Van Dooremalen voor Royal IHC. De laatste 21 jaar als president. Aansluitend was hij tot 2013 president-commissaris. “Naast deze prachtige en succesvolle loopbaan bij Royal IHC, heeft Sjef zich altijd volop ingezet voor het brede Nederlandse maritieme en scheepsbouwcluster. Op zovele onderwerpen zette Sjef zich in en speelde hij soms een beslissende rol”, aldus Ort en De Graaf.

 

Eerste voorzitter

Van Dooremalen bracht mensen en partijen samen. Zo stond hij aan de wieg van Netherlands Maritime Technology. Eerst door het samengaan van de scheepsbouwers van de VNSI en de maritieme toeleveranciers van Holland Marine Equipment. In 2008 richtten zij samen Scheepsbouw Nederland op, waaruit in 2014 Netherlands Maritime Technology ontstond. Van Dooremalen was van 2010 tot 2015 de eerste voorzitter.

Volgens Ort en De Graaf gaf hij “als inspirerend boegbeeld van onze vereniging en op de hem kenmerkende wijze richting en invulling aan de vereniging en heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het samengaan van de beide bureau-organisaties in één maritiem onderkomen aan de Willemswerf in Rotterdam. Met het leggen van deze basis voor NMT, heeft Sjef ervoor gezorgd dat NMT kon uitgroeien tot de sterke en dynamische vereniging die het nu is, waarbinnen ketensamenwerking en innovatie bovenin het vaandel staan.”

 

Gevoel voor understatement

“Met zijn inzet voor de sector, gevoel voor wat er leeft bij de leden van NMT en zijn wijze van optreden in de kringen van de overheid, was hij van grote betekenis. Het was heel inspirerend en prettig om met hem te werken. Met zijn aimabele persoonlijkheid deed Sjef zijn werk met humor en met gevoel voor understatement. Sjef was een zeer gezien persoon binnen en rond NMT. Wij zijn bedroefd dat hij maar zo kort van zijn gepensioneerde bestaan en daarbinnen van zijn familie heeft kunnen genieten.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -