- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOpknapbeurt voor scheepsliften

Opknapbeurt voor scheepsliften

- Advertentie -

Delen

De Waalse regering laat de vier historische scheepsliften op het Canal du Centre restaureren. Daarnaast neemt ze andere maatregelen om het kanaal en zijn omgeving aantrekkelijker te maken voor de pleziervaart en het toerisme.

De vier hydraulische scheepsliften zijn gebouwd tussen 1888 en 1917. Ze overbruggen een verval van 68 meter en zijn opgenomen in de UNECO-lijst van Werelderfgoed. Ze worden sinds 2002 alleen nog door de pleziervaart gebruikt. De beroepsvaart wordt omgeleid via de scheepslift van Strépy-Thieu.

In november starten restauratiewerkzaamheden aan de scheepsliften en worden ook andere projecten uitgevoerd om de locatie aantrekkelijker te maken voor het toerisme. Nabij scheepslift 3 komt een parkeerplaats. Langs het historische Centrumkanaal worden nieuwe bomen geplant en er zijn ook nieuwe bezoekersroutes uitgestippeld voor toeristen.

 

Stimulans voor pleziervaart

Wallonië investeert zo’n 14,5 miljoen euro, waarvan 9 miljoen is uitgetrokken voor de restauratie van de scheepsliften. De Waalse minister van Openbare Werken Maxime Prévot wil hiermee een stimulans geven aan de plezier- en passagiersvaart op het kanaal. Het streven is om het huidige aantal recreatievaartuigen van 500 per jaar te laten groeien naar 2.000.

 

foto: Voies d’Eau du Hainaut

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -