- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOok met coronabeperkingen weet Rotterdamse haven te boeien

Ook met coronabeperkingen weet Rotterdamse haven te boeien

- Advertentie -

Delen

De haven van Rotterdam was afgelopen weekend het decor van een bijzondere editie van de Wereldhavendagen. Binnen de geldende coronamaatregelen kon het publiek kennis maken met de kansen en mogelijkheden die de haven biedt. Enkele hoogtepunten waren de Koninklijke Marine Experience en de vele excursies diep de haven in.

Het evenement ging vrijdag 3 september van start met het scholenprogramma ‘De haven komt naar je toe!’. Op deze dag ontvingen scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs op een aansprekende manier informatie over de haven. Zo bezochten ze de schepen van de Koninklijke Marine, die verder het hele weekend open waren voor het publiek. Naast deze schepen waren ook enkele historische marinevaartuigen afgemeerd en werd op de kade uitleg gegeven over diverse aspecten van de marine.

Puzzelen

Even verderop, in de indrukwekkende turbinehal van de Schiecentrale, puzzelden tientallen teams zich een weg door de ‘Real Life Game – Port Edition’. Vanaf het Willemsplein vertrokken talloze excursies, vaartochten, fiets- en wandeltours het havengebied in.

Door de coronamaatregelen was het aantal bezoekers op de kade en bij de excursies beperkt. Bezoekers hadden een coronatoegangsbewijs nodig. Om een groter publiek te bereiken, was een deel van het programma ook online te volgen. Zaterdagmiddag zagen velen online hoe ’s werelds grootste containerschip Ever Ace in de haven afmeerde. Op zaterdagavond was er een online havenshow, waarin diverse aspecten van de haven werden belicht.

(foto Anne Reitsma)

Volgend jaar 45e editie

De Wereldhavendagen in Rotterdam trekken normaal honderdduizenden bezoekers. Het is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Na een volledig online editie in 2020, benutte de organisatie dit jaar alle kansen om in de haven en in de stad weer enkele activiteiten te organiseren. Omdat het volgend jaar een jubileumeditie betreft (de 45e), hoopt de organisatie dan weer als vanouds veel mensen te mogen ontvangen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -