Ook Harlingen aangesloten op Portbase

0

Haven Harlingen heeft gekozen voor het Port Community System (PCS) van Portbase. Dat houdt in dat voortaan alle informatie van bezoekende schepen in Harlingen via Portbase loopt. Volgens Dirk Klinkenberg (Nautisch Beheer gemeente Harlingen) is dat een “bijna logische stap. We hoeven nu geen dubbel invoerwerk meer te doen en dat scheelt enorm.”

Voor Portbase betekent deze aansluiting van Haven Harlingen dat het streven naar een volledig dekkend Port Community System weer een stap dichterbij is gekomen.

Niet meer per fax
Haven Harlingen begon vorig jaar al met de aanpassing van het eigen havenmanagementsysteem cPort. Onlangs zijn de eerste berichten van schepen die de haven aandeden door Portbase rechtstreeks naar cPort gestuurd.
Klinkenberg: “In de oude situatie kregen we de gegevens per fax aangeleverd en moesten we die vervolgens zelf inkloppen. Dat hoeft nu niet meer. We kunnen ze na controle meteen accepteren. Een absolute win-winsituatie. Qua informatiestromen is het een optimaal systeem. We hoeven zelf geen scheepsgegevens meer op te vragen en te controleren, want wat we van Portbase krijgen aangeleverd is afkomstig uit betrouwbare databases.”

Vertrek- en aankomsttijden
Tevredenheid is er ook bij Nesta Shipping, een van de twee grote scheepsagenten in Harlingen die werken met PCS. Behalve de douanemeldingen meldt Nesta Shipping nu ook de vertrek- en aankomsttijden via de systemen van Portbase. “Het is de best bij ons passende oplossing”, legt Frank Alberda (Nesta Shipping) uit. “Het uitvoeren van onze werkzaamheden is makkelijker geworden en we kunnen zo ook tijdwinst boeken.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.