Omzet transportsector stijgt licht

0

De omzet van de transportsector steeg in het laatste kwartaal van 2013 met bijna 1 procent vergeleken met een jaar eerder. Ook over heel 2013 nam de omzet met bijna 1 procent toe tot een jaaromzet van bijna 75 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Binnenvaart verwacht omzetstijging
Ondernemers uit de hele transportsector zijn per saldo positief gestemd over het toekomstige economische klimaat. Er wordt positiever gedacht over de tarieven dan een jaar eerder. De binnenvaart en de zeevaart gaven vaker dan andere transportbranches aan omzetstijgingen te verwachten in 2014. De stijging in het laatste kwartaal van 2103 was in de binnenvaart 0,5 procent.

De omzet van het wegtransport steeg in het vierde kwartaal met 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit was hiermee de eerste omzetstijging in 2013. Het goederenwegvervoer profiteerde onder andere van een toename van de export. Grotere vrachtvolumes zorgden voor stijgende opbrengsten, vooral bij de middelgrote bedrijven, terwijl de tarieven op vrijwel hetzelfde niveau lagen als een jaar eerder.
Koeriers profiteerden van meer internetbestellingen. Een groter aantal pakketten en een tariefstijging zorgden ervoor dat hun omzet met ruim 5 procent omhoog ging.
Dissonant waren de expediteurs: die zagen hun omzet voor het derde kwartaal op rij dalen, ditmaal met 2 procent.

De omzetontwikkeling van de verschillende transportbranches in het vierde kwartaal van 2013.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.