Octaaf Parmentier overleden

0

Afgelopen zaterdag 6 augustus is in Edegem (België) op 88-jarige leeftijd Octaaf Parmentier overleden. Vele jaren lang was Parmentier één van de belangrijkste gezichten van de Belgische binnenvaart. Nog steeds bekleedde hij het voorzitterschap van het Algemeen Actiecomité der Belgische Binnenvaartorganisaties en Algemene Schippersbond.
Octaaf Parmentier werd geboren op 17 juni 1923 in Roeselare. Hij werd bouwkundig ingenieur. In zijn lange loopbaan bekleedde hij diverse bestuursfuncties. Zo was hij beheerder van het Instituut voor Transport langs Binnenwateren en beheerder van Promotie Binnenvaart Vlaanderen. Bij zijn heengaan was hij Emeritus eredeken van de Arbeid, erevoorzitter van de Associatie der Belgische Raadgevende Ingenieurs en Experten, erebeheerder van n.v. De Scheepvaart en erebeheerder De Schroef.
Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Leopold II.
In “Uitvaartcentrum Quirijnen” in Brasschaat is op donderdag 11 augustus van 19 uur tot 19.30 uur gelegenheid tot afscheid nemen.
De uitvaartdienst is in de H. Hartkerk, Kapelsesteenweg te Ekeren-Donk op vrijdag 12 augustus 2011 om 11 uur. Samenkomst en gelegenheid tot condoleren van de familie
in de kerk vanaf 10.30 uur. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Brasschaat-Rustoord, Max Hermanlei. Er is gelegenheid tot een laatste groet
www.condoleances.be

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.