- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNu dagelijkse afvaart naar Doesburg

Nu dagelijkse afvaart naar Doesburg

- Advertentie -

Delen

Container Terminal Doesburg (CTD) zet voortaan een tweede schip in en realiseert zodoende een dagelijkse afvaart naar Rotterdam. Dit heeft te maken met de substantiële, continue toename van het aantal containers dat de terminal afhandelt.

CTD startte begin 2017. In het eerste operationele jaar zijn 8.400 TEU verscheept via de Gelderse terminal die wordt geëxploiteerd door logistiek dienstverlener Rotra.

 

Kortere transittijden

“Met een dagelijkse afvaart is CTD in staat nog efficiënter te plannen en transittijden te verkorten”, aldus de bekendmaking half april. “Daarbij kunnen voortaan extra containers verscheept worden die een kortere demurrage/detentievrije periode kennen.”

Met de inzet van het nieuwe schip varen voortaan een klasse III- en klasse IV-schip dedicated voor Container Terminal Doesburg. Het tweede schip beschikt, net als het eerste, over reefer-aansluitingen.

 

Aviko

Aviko is een belangrijke klant van CTD. Het aardappel verwerkende bedrijf gebruikt de terminal zowel voor import als export. Dankzij de goede interne afstemming tussen productie en logistiek en de met DTC afgestemde planningsmethodiek werd het mogelijk om een container met importlading aansluitend weer in te zetten voor de exportstroom.

“Met dit partnership en de verplaatsing van transport per truck naar transport per water zetten beide bedrijven, naast gezamenlijke groei, in op verduurzaming van transport”, aldus CTD. “De inzet van binnenvaart levert een jaarlijkse besparing op de CO2-footprint en ontlast de steeds drukker wordende wegen waardoor het bijdraagt aan het oplossen van het steeds groter wordende congestieprobleem.”

foto: CTD

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -