- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNPRC neemt Bexcon over

NPRC neemt Bexcon over

- Advertentie -

Delen

NPRC neemt Bexcon over. De Rotterdamse expediteur verhuist op 1 juli naar het nieuwe hoofdkantoor van de binnenvaartcoöperatie. Met de inlijving het bedrijf dat actief is in bevrachting, expeditie en controlewerkzaamheden verstevigt NPRC zijn positie in de logistieke keten.

NPRC verhuisde dit jaar van Zwijndrecht naar Rotterdam. Bexcon is daar al 22 jaar actief, met name in diervoeders en granen voor het Duitse achterland. NPRC-directeur Stefan Meeusen ziet Bexcon als een waardevolle aanvulling. “Van agenturen in de zeehavens tot het organiseren van de overslag, maar ook het bemonsteren, controleren van gewicht of het uitvoeren van kwaliteitscontroles op lading en ruim. Bexcon heeft een breed pallet aan heel specifieke kennis en kwaliteiten.”

 

“Het voelt vertrouwd”

Meeusen tekende deze maand een optieovereenkomst met Bexcon-eigenaar Jan Bestebreurtje. Afgesproken is dat Bestebreurtje nog tot minimaal 2019 actief blijft; daarna verkrijgt NPRC alle aandelen van Bexcon. Bexcon zal nu verder gaan onder de handelsnaam Bexcon-NPRC.

Meeusen: “Met de komst van Bestebreurtje en zijn team wordt niet alleen de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd, maar versterken wij ons ook met decennia aan havenervaring.”

Ook Bestebreurtje is tevreden: “Wij werken al jarenlang met de NPRC samen. Het voelt vertrouwd en mijn medewerkers zijn ook positief over deze stap. Dat weegt zwaar mee op dit soort momenten.”

 

Fullservice

Meeusen wijst op het strategisch belang van de overname. “Met Bexcon erbij verbreden én verdiepen we de dienstverlening voor onze klanten. Het is makkelijk om te zeggen dat je fullservice bent, maar NPRC voegt de daad bij het woord”, aldus Meeusen.

Het samengaan ziet hij voor alle betrokkenen als gunstig. “Door de ketenintegratie kunnen we onze klanten meer efficiency bieden en – tegelijkertijd – is er een planningsvoordeel voor onze vervoerders. Het is een klassieke win-win. Onze rol als ketenregisseur wordt hiermee onderstreept.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -