- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNout Leijnse (80) kan het werken niet laten

Nout Leijnse (80) kan het werken niet laten

- Advertentie -

Delen

"Ik houd domweg van mijn werk", zegt Nout Leijnse. De medewerker douanezaken bij containerrederij Contargo in Zwijndrecht denkt dan ook nog niet aan stoppen. Hij is ‘net pas tachtig’ geworden.

Nout Leijnse heeft nog steeds plezier in zijn werk. (foto Contargo)

Zodoende kan de ‘Districtsleider Documentatie’, zoals hij zichzelf noemt, de dertig dienstjaren bij Contargo nog halen in 2013, ook al boeien mijlpalen hem niet zo. Hij heeft zijn vijftig jaar in de Rotterdamse scheepvaart in 2011 dan ook alleen gehaald doordat het contact, op de zaak en met externe relaties, hem zo bevalt. En drie halve dagen is ook best op te brengen voor iemand die amper twee jaar geleden nog bij Contargo’s zaalvoetbalteam in het doel stond.

Zoetwater-waterklerk
Nout (Arnout) Leijnse kwam pas op zijn dertigste vanuit Zeeland naar Rotterdam. Hij begon als tallyman en werd vervolgens controleur bij Thomsens Havenbedrijf, later Müller-Thomsen. Bij de trimodale containervervoerder CCS (Combined Container Service, de voorganger van Contargo) was Leijnse tot zijn 65e een soort zoetwater-waterklerk: documenten maken, naar de schepen gaan, paperassen bij de terminals regelen etcetera.
Toen Nout Leijnse vijftien jaar geleden bij Contargo met pensioen ging, duurde dat uiteindelijk maar een paar maanden. "Mijn vrouw en ik hebben het al 58 jaar prima met elkaar, maar ik ben nu eenmaal graag onder de mensen en ging de contacten missen. Daarnaast kan ik nu wel met zekerheid stellen dat werken me jong houdt", vervolgt de 80-jarige.

Weer aangenomen
"Aangezien we Nouts ervaring toen al zo waardevol vonden, hebben we hem in 1997 met plezier weer aangenomen", aldus Cok Vinke, managing director van Contargo in Zwijndrecht. "Hij is er tegenwoordig verantwoordelijk voor dat de douanepapieren voor onze containerlichters in de haven van Antwerpen op tijd in orde zijn."
Dat is voor Leijnse geen probleem: "Dankzij de technische vooruitgang is het werk natuurlijk veel lichter geworden. Je hoeft om te beginnen niet meer fysiek langs de terminals en de douanekantoren, omdat je tegenwoordig alles elektronisch kunt doen. Daardoor zie je helaas minder mensen dan vroeger, maar gelukkig is de telefoon er ook nog."

‘Senior Douanemedewerker’
Als hij niet werkt, gaat de ‘Senior Douanemedewerker’ ( een titel die hij met recht mag dragen) er graag met zijn familie op uit, of is hij actief met zijn klein- en achterkleinkinderen. Mevrouw Leijnse heeft geen moeite met Nouts ‘on-pensioen’. "Zo lang hij de uren niet overdrijft, heb ik er geen probleem mee."

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -