Noord-Holland verbetert bedieningstijden

0

De provincie Noord-Holland gaat de knelpunten in de bedieningstijden van bruggen en sluizen in de Noordkop aanpakken. Dat schrijft gedeputeerde staten van Noord-Holland in antwoord op vragen van PvdA-statenlid Gohdar Massom.

In de afgelopen vier jaar heeft Massom het provinciebestuur herhaaldelijk gevraagd de bedieningstijden van provinciale bruggen en sluizen af te stemmen op die van gemeenten en waterschappen. Massom kreeg daarover van enkele schippers klachten.
In het antwoord zegt de provincie dat er in de afgelopen jaren meerdere afstemmingsoverleggen zijn geweest tussen de provincie en de andere vaarwegbeheerders. De besluiten over de aanpassing van de bedieningstijden zijn altijd een afweging tussen het aanbod van scheepvaart en de financiële middelen van de beheerders.

Besluiten
Voor het Basisnet Beroepsvaart zijn inmiddels de bedieningstijden voor alle bruggen en sluizen van alle beheerders op elkaar afgestemd.
De besluiten die betrekking hebben op de diverse trajecten en die het scheepvaartverkeer in Noord-Holland bevorderen.

Herziening bedieningsbesluit op staandemastroute Noordzeekanaal-De Kaag-Oude Wetering. Dit besluit heeft betrekking op de objecten die in het beheer zijn van Rijnland, Gemeente Haarlem, Gemeente Haarlemmermeer en Prorail. Hierbij is de bediening op zondag verruimd en de middagpauze afgeschaft
Aanpassen bedieningstijden Overlekersluis, Westfrieschesluis en Slootsluis: verruiming Slootsluis, afstemming Overlekersluis met de objecten in Medemblik
Opheffen middagpauzes op de Alkmaarsebrug, Waardbrug, Schagerbrug, Molenkolksluis en Braaksluis; opheffen middagpauzes op de Nauernasche Vaart en de Zaan
Geschikt maken van de Westfrieschesluis voor de schepen tot 42 meter

"De provincie erkent dat de bedieningstijden van bruggen en sluizen in de Noordkop voor verbetering vatbaar is", aldus Massom. "En geeft toe dat er stagnaties voorkomen bij de trajecten waar het aanbod van scheepvaart niet groot is." 
Binnenkort inventariseert de provincie de knelpunten samen met belanghebbenden, zoals Koninklijke Schuttevaer, Watersportverbond en ASV. Daarna treedt de provincie in overleg met alle beheerders en belanghebbenden om de knelpunten te bespreken en zo nodig oplossingen aan te dragen. Massom hoopt dat de klachten van schipperszijde daarmee snel worden opgelost.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.