Nog subsidie voor 3.000 AIS-transponders

0

Sinds de start in december 2009 zijn 3.864 schepen met subsidie voorzien van een AIS-transponder. Dat betekent dat er nog geld voorhanden is voor ruim 3.000 transponders. Dit jaar kan voor het laatst gebruik worden gemaakt van de subsidieregeling voor inbouw van Inland AIS-transponders in binnenvaartschepen.

Dat meldt Agentschap NL, dat de subisideregeling van het ministerie van Infrstructuur & Milieu uitvoert. Iedereen met een varend binnenvaartschip van 20 meter of langer kan in aanmerking komen voor ondersteuning. Binnenvaartondernemingen kunnen ook subsidie aanvragen voor schepen korter dan 20 meter. Het ministerie heeft voor de looptijd van de regeling een budget van 14,7 miljoen euro beschikbaar gesteld om 7.000 schepen uit te rusten met een Inland AIS-transponder.

Laatste jaar
In 2011 zijn 2.000 schepen die op de Nederlandse binnenwateren varen, uitgerust met een AIS-transponder. Bijna 90 procent van de in totaal 3.864 aanvragers zijn binnenvaartondernemers.
Alleen in 2012 kan nog gebruik gemaakt worden van de Nederlandse regeling. Aanvragen die uiterlijk 31 december 2012 schriftelijk zijn ingediend bij Agentschap NL kunnen nog in aanmerking komen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.