- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNMT ziet in regeerakkoord kansen voor maritieme sector

NMT ziet in regeerakkoord kansen voor maritieme sector

- Advertentie -

Delen

Het regeerakkoord bevat verschillende positieve maatregelen voor de maritieme sector. Dat stelt Netherlands Maritime Technology, de brancheorganisatie van scheepswerven, toeleveranciers en dienstverleners. “Klimaat, innovatie en investeringen in defensie materieel zijn belangrijke zaken die worden genoemd in het akkoord dat de nieuwe regeringspartijen hebben bereikt.” NMT is dan ook positief over de plannen.

Een van de onderdelen is een Green Deal voor verduurzaming van de zeevaart, binnenvaart en havens. “Het akkoord onderkent dat er in de zeevaart en binnenvaart nog veel milieuwinst te behalen is. NMT werkt graag mee aan deze Green Deal.”

In het klimaat- en energieakkoord met als doel de CO2-uitstoot met 49 procent te verminderen in 2030, ziet NMT ook kansen. “Onze sector kan voor zowel de binnenvaart als de zeevaart een belangrijke bijdrage leveren zoals wij laten zien bij de verzameling duurzame maritieme oplossingen.”

 

Innovatie en onderzoek

Voor innovatie en onderzoek komt er een SBIR-regeling (Small Business Innovation and Research) voor het MKB, uit te voeren door Defensie en Rijkswaterstaat. “Dit is van belang voor het maritieme MKB. Verder wordt voor het MKB de succesvolle MIT-regeling verder uitgebreid. Ook komt er jaarlijks € 200 miljoen beschikbaar voor fundamenteel en voor toegepast onderzoek. Maritieme onderzoeksinstituten kunnen hiermee de kennisbasis voor de sector versterken.”

De investeringen in Defensie lopen op naar jaarlijks 1,5 miljard euro. Dit is volgens NMT de basis voor de vervangingsprogramma’s van de marine. Dat gaat orders opleveren  voor de Nederlandse scheepsbouw en toeleveranciers, verwacht NMT.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -