- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe tv-serie over binnenvaart in de maak

Nieuwe tv-serie over binnenvaart in de maak [MET VIDEO]

- Advertentie -

Delen

Binnenvaartcruises werkt samen met het Haags Productiebedrijf aan een nieuwe documentaireserie over de binnenvaart. “In deze serie gaat het niet om de techniek maar draait het om de mens, het leven aan boord en de onverwachte en boeiende verhalen die vaak loskomen met gasten aan boord”, aldus Alex Mutsaars van Binnenvaartcruises. “Niet alleen voor de gast gaat er een geheel nieuwe wereld open zodra hij aan boord stapt maar deze gast brengt vaker nog een veel boeiender verhaal mee naar het schip.”

Sinds vier jaar organiseert Alex Mutsaars met zijn bedrijf Binnenvaartcruises reizen aan boord van vrachtschepen. Mensen van de wal varen tegen betaling (een stuk) mee met een vrachtschip. De meewerkende schepen hebben ondertussen allemaal een volgeschreven gastenboek in de stuurhut liggen, vertelt Mutsaars. “Vol met dankbare, leuke en boeiende maar soms ook emotionele verhalen.” Hij bedacht dat die bijzondere verhalen zich leenden voor een documentaire.

 

Imago

Mutsaars zocht contact met Jeroen Langerak van het Haags Productiebedrijf. Dat is een middelgroot productiebedrijf met een groot netwerk en bijna tien jaar ervaring. Het maakte al eerder scheepvaart gerelateerde documentaires voor televisie.

Ze slaan de handen ineen om een serie te maken die ertoe bijdraagt om het imago van de binnenvaart “eens grondig op te poetsen (…) Dat dat hard nodig is hoor ik regelmatig uit de voorbeelden en verhalen van de schippers. Bovendien zal het voor veel jongeren de ogen openen en interesse wekken voor een baan in de binnenvaart”, hoopt Mutsaars.

De promo voor de documentaire van Haags Productiebedrijf.

Boer zoekt vrouw

De bedoeling is om een serie van acht afleveringen te maken. Op acht verschillende schepen met telkens een andere achtergrond, leven en vaargebied. De schippers en schepen zullen het gezicht van een aflevering zijn. Behalve hun eigen verhaal worden de reis, het vaargebied en de lading in beeld gebracht. Aan het begin van elke aflevering stapt er een onverwachte gast aan boord.

“Let maar eens op, volgend jaar zijn de schippers uit onze serie minstens net zo populair als de boeren uit Boer zoekt vrouw!”, voorspelt Mutsaars. Hij en Langerak hebben ondertussen contact met verschillende (branche)organisaties uit de binnenvaart en de Rotterdamse haven. Er is al interesse van regionale en landelijke tv-zenders. Een presentatrice is er ook al. “We verklappen nog geen naam. De Yvonne Jaspers van de binnenvaart komt eraan.”

 

Ambassadeurs

De schippers die al langer gasten van Binnenvaartcruises meenemen, zijn enthousiast om aan de serie mee te werken. De serie zal aan boord bij deze ambassadeurs opgenomen worden.

De opname van de pilot-aflevering staat dit voorjaar gepland, aan boord van het koppelverband Sjouwer (foto boven) van Folkert Jan Semplonius. “Daarna zal Rein Schut ons met het containerschip Martinique vanuit Hengelo meenemen voor een unieke reis naar en door de Rotterdamse haven. Met een volgend schip varen we mee de Rijn, Main en Donau op naar Duitsland en verder.”

“Ook de spitsenvaart word niet vergeten. Deze kleine vrachtschepen zijn cultureel erfgoed en gebouwd op het formaat van de kleinste Frans sluizen. Het boeiende verhaal van deze schippers en hun gezinnen die dag en nacht met vracht in het ruim onderweg zijn door een bijzondere vaargebied. België en Frankrijk.”

 

Oproep

Binnenvaartcruises en het Haags Productiebedrijf zijn nog op zoek naar enkele bedrijven die willen participeren in de serie en hun naam aan het programma verbinden. “De serie zal de binnenvaart ongetwijfeld een enorme positieve boost gaan geven. Onze uiteindelijke ambities zijn om het programma/de serie op tv en internet te krijgen.”

Voor informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Alex Mutsaars (0620 46 64 71) of Jeroen Langerak (0624 28 85 21).

foto: archieffoto Binnenvaartcruises.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -