- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchip is los; IJssel vrijgegeven

Schip is los; IJssel vrijgegeven

- Advertentie -

Delen

UPDATE: Donderdagmiddag is de op de IJssel vastgelopen tanker bevrijd. Er moest een ponton met kraan erop aan te pas komen, dat stenen uit de oever verwijderde zodat de kont van het schip los kwam. Met de vereende inzet van sleepboten en een duwboot kwam de tanker vervolgens los. 

– – –

Vandaag wordt opnieuw geprobeerd om de tanker los te trekken die woensdag 19 december op de IJssel tussen Bronkhorst en Baak is vastgelopen en dwars in de rivier ligt. Afgelopen nacht hebben twee sleepboten meerdere pogingen gedaan om het met 1.200 ton gasolie geladen schip vlot te trekken. Dat is nog niet gelukt.

Het schip kwam woensdagochtend rond 9.30 uur in de problemen. De sleepboten zijn uren bezig geweest om het schip los te krijgen, maar dat mislukte keer op keer. De planning is dat vandaag een duwboot komt helpen. Dan wordt er van één kant geduwd en van de andere kant getrokken.

Het scheepvaartverkeer op de IJssel ligt stil. Rijkswaterstaat meldde eerder dat rond 22.00 uur de werkzaamheden gestaakt werden, echter dachten de bergers daar anders over. Zij stopte pas nadat hun bijna geslaagde actie, die rond 2.00 uur plaats vond, mislukte. Het schip kwam goed in beweging maar op het laatste moment knapten de kabels.

foto: Gino Press

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -