- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuws‘Cyta’ is mijlpaal voor Vertom

  ‘Cyta’ is mijlpaal voor Vertom

  - Advertentie -

  Delen

  En dat is twee! Donderdag 23 februari ging bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen de MV Vertom Cyta te water. Het is het tweede schip uit de serie van acht voor de Vertom Groep.

  De 118,60 meter lange en 14,30 meter brede coaster is vernoemd naar Cyta de Jong, de vrouw van Vertoms CEO Arjan de Jong. Zij verrichtte ook de doop. Het schip heeft een dieselelektrisch aandrijfsysteem. De tewaterlating was een belangrijke mijlpaal voor Vertom, omdat het bedrijf ambities heeft om te blijven investeren in duurzame scheepvaarttechnologieën en zijn vloot verder blijft uitbreiden.

  “We zijn blij met de voortdurende samenwerking met Thecla Bodewes Shipyards en alle betrokken leveranciers. Een samenwerking die onlangs is uitgebreid tot een bestelling van acht 7.000 DWT dieselelektrische multipurpose dry cargo-schepen”, aldus Arjan de Jong.

   

  De MV Vertom Cyta wordt de komende weken verder afgebouwd in Kampen, gevolgd door proefvaarten op de Noordzee. De oplevering van het schip staat gepland medio april.

  De Vertom Groep is een Nederlandse rederij, gevestigd in Rhoon. Vertom biedt diverse maritieme diensten, waaronder port agencies en liner services. Vertom Groep beschikt over een vloot van ongeveer 100 schepen in de range van 1.500 tot 10.000 DWT.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -