Nederlandse vlagvloot veiliger

0

De veiligheidsprestaties van de Nederlandse vlagvloot zijn in 2009 ten opzicht van 2008 opnieuw verbeterd. Nederland stijgt daardoor op de Witte Lijst van de twaalfde naar de negende plaats van de meest veilige handelsvloten in de regio van Paris MoU (Europa en Canada). Dit maakte het secretariaat van Port State Control bekend vooruitlopend op het jaarverslag over 2009 dat begin juli verschijnt.

Op de Witte Lijst voor 2010 staan 39 kwaliteitsvlaggen, twee minder dan in 2008. Boven Nederland staan onder ander Bermuda, Groot- Brittannië, Frankrijk, China en Denemarken. Op de Zwarte Lijst staan 23 vlaggen die te boek staan als zeer risicovol, zoals Libië, Togo, Bolivië en de Noord-Korea.
Zeeschepen worden in havens regelmatig gecontroleerd op de naleving van de internationale wet- en regelgeving. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders streeft naar een duurzaam hoge positie van Nederland op de ranglijsten van de belangrijkste Port State Control- inspectieregio’s van Paris MoU, Tokyo MoU en US Coast Guard.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.