Ligplaatsen Dordtsche Kil vernieuwd

0

Rijkswaterstaat en Koninklijke Schuttevaer hebben maandag 28 juni de opening van de Vlucht- en overnachtingshaven Dordtsche Kil gevierd. Onlangs werd het grootschalig onderhoud aan de haven afgerond.

Er is plek voor dertig schepen. (foto’s Rijkswaterstaat)

Dat onderhoud bestond uit het compleet vernieuwen van de bestaande afmeervoorzieningen en het verbeteren van faciliteiten in de overnachtingshaven. Er kunnen weer – net als vóór de werkzaamhedem – maximaal dertig schepen in de overnachtingshaven liggen. Er zijn vijf kegelligplaatsen, 24 ligplaatsen voor de binnenvaart en vier plekken voor de recreatievaart. De afmeerconstructie is afgestemd op scheepvaartklasse CEMT-5 (voorheen CEMT-4).

Wies Vonck (directeur Water, Scheepvaart en Realisatie Infrastructuur bij Rijkswaterstaat Zuid- Holland) Theo van de Gazelle (plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat) en Leny van Toorenburg (hoofd nautisch technisch secretariaat van Koninklijke Schuttevaer) toosten op de ingebruikname.

Alle loopbruggen zijn vervangen. Van hout is overgestapt op staal, inclusief de fundatiepalen. Het dek van de loopbruggen van de kegelligplaatsen bestaat nu uit vlamdovende kunststofroosters; de bedekking van de overige loopbruggen bestaat uit zuurvrije polyester roosters.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.