- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMotoren kijken bij ABC

Motoren kijken bij ABC

- Advertentie -

Delen

Anglo Belgian Corporation (ABC) gunt belangstellenden zondag 17 september een blik achter de schermen. De producent van middelsnellopende motoren met een vermogen tussen 800 pk en 15.000 pk houdt van 10.00 tot 17.00 uur open dag in zijn fabriek in Gent.

Bezoekers kunnen zien hoe de motoren worden geassembleerd en kunnen op de foto met de grootste scheepsmotor die in België wordt gebouwd. Elk gezin maakt kans op een weekendtrip naar Texel. Die bestemming is niet zomaar gekozen: de oversteek van het vasteland naar het grootste Waddeneiland gaat met de Texelstroom, één van ’s werelds eerste hybride ferry’s. De veerboot wordt aangedreven door dual fuel-motoren van ABC, die CNG als brandstof gebruiken.

De liefhebbers die meer over de ruim 100-jarige geschiedenis van ABC willen ontdekken, komen 17 september ook aan hun trekken. Er is een speciale museumroute over de bedrijfshistorie en de in de loop der jaren toegepaste techniek voorgesteld.

 

Vlaamse Havendag

Het is die zondag ook Vlaamse Havendag. De Haven van Gent ontvangt belangstellenden op verschillende locaties in ‘havendorpen’. In het Kluizendok is bijvoorbeeld de HLD77-locomotief van Lineas te zien. Die heeft als hart… een krachtige ABC-motor.

 

(foto ABC)

Parkeren

ABC is gevestigd aan de Wiedauwkaai 43 in Gent. Parkeren kan het beste bij Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25 of bij P+R Galveston aan de Hurstweg. Vanaf de Rigakaai kun je per shuttlebus meerijden naar ABC.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -