- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMoezelvaart zakt in

Moezelvaart zakt in

- Advertentie -

Delen

Het goederenvervoer op de Moezel is vorig jaar fors teruggelopen. In 2015 vervoerden binnenschepen ruim 11 miljoen ton goederen via de Moezel, maar in 2016 was dat nog maar 10 miljoen ton.

In topjaren vervoerde de binnenvaart op de Moezel meer dan 16 miljoen ton. De oorzaak is volgens de Duitse vaarwegbeheerder onder meer te zoeken in de lage waterstand. Bij Koblenz stond de pegel meer dan 89 dagen onder de 1,30 meter, waardoor de diepgang van 3 meter niet meer geborgd was.

Daarnaast waren economische ontwikkelingen in Frankrijk debet aan het tegenvallende resultaat. Als gevolg van de reorganisatie van de staalnijverheid zijn meerdere werken gesloten, die vroeger goederen aan- en afvoerden via de Moezel.

 

Wel meer containers vervoerd

Een lichtpunt is het containervervoer op de rivier, dat in 2016 groeide naar 13.921 containers. Dat waren er 1.700 meer dan in 2015. Nog maar enkele jaren geleden waren containers op de Moezel vooral ‘bijlading’. Tegenwoordig varen er regelmatig containerschepen. Sinds 2008 is het containertransport op de Moezel vertienvoudigd.

 

foto: Sarah De Preter

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -