Minstens twee doden bij aanvaring

0

Maandagochtend 12 augustus heeft op het Kanaal door Zuid-Beveland ter hoogte van de Postbrug een aanvaring plaatsgevonden tussen een lege gastanker en een zeiljacht. Een van de bemanningsleden van de tanker sprong in het water in een poging slachtoffers te redden. Later namen duikers van de brandweer het van hem over. 

De hulpdiensten rukten massaal uit. Er werden onder meer twee helikopters ingezet, waarvan één met sonarapparatuur. Tijdens de reddings- en bergingsactie werd de scheepvaart ter plekke stilgelegd.
Er wordt van uitgegaan dat er vier mensen aan boord van het jacht waren. Twee opvarenden zijn gevonden. Een vrouw leefde nog. Zij is gereanimeerd en met spoed naar een ziekenhuis in Goes gebracht, waar ze alsnog overleed. Van de andere drie was één stoffelijk overschot in het water gevonden. De andere twee zijn vrijwel zeker ook verdronken.
Het bootje kwam vast te zitten onder de Duitse gastanker, die op weg was naar Antwerpen. Na enkele uren lukte het een bergingsbedrijf om het vaartuig er onderuit te krijgen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.