Minister tevreden over transitieproces

0

Met de nieuwe BBU-vlag: (vlnr) BBU-directeur Erik van Toor, de minister, de bestuursleden John Janssen, Leen van Waardenberg, Jan Kruisinga en voorzitter Roland Kortenhorst. (foto BBU)

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu liet tijdens het Algemeen Overleg van de Vaste Kamer Kamercomissie duidelijk blijken mee te leven met het transitieproces. Ze zegde toe in het najaar met een verslag van het transitiecomité te komen.

Aan het einde van het overleg nam ze de nieuwe vlag van de Binnenvaart Branche Unie (BBU, voorheen Kantoor Binnenvaart) in ontvangst. Tijdens het Algemeen Overleg vertelde de minister dat op initiatief van haar ministerie de overgangsbepalingen nogmaals tegen het licht houden op het werkprogramma is gezet van de CCR. “Maar je kunt niet verwachten dat alles dat ooit is afgesproken, wordt teruggedraaid.” Ze zei wel te hopen dat de excessen worden tegengegaan.

Eefde
Bij het verzoek van het SP-Kamerlid Farshad Bashir om nogmaals te onderzoeken of bodemtarieven in de kleine binnenvaart Europees tot de mogelijkheden behoren, hield ze vriendelijk de boot af, omdat haar voorganger Camiel Eurlings hier al uitgebreid onderzoek naar had gedaan. Bij het AO vertelde de minister ook geschrokken te zijn van wat er in Eefde is gebeurd met de sluis, maar kon niet veel meer doen dan vertellen dat het onderzoek loopt en dat binnen drie weken er weer schepen provisorisch in en uit kunnen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.