Militairen aan de bak als matroos

0

Exho, specialist in het zoeken en plaatsen van varend personeel voor de Rijn- en binnenvaart, heeft een contract gesloten met het ministerie van Defensie om personeel om te scholen en in te laten stromen in de binnenvaart.

Exho-directeur Huub van Exel ondertekent het contract.

Onder de noemer ‘Van militair tot matroos’ biedt het bedrijf uit Raamsdonksveer voor militairen die geen toekomstperspectief meer hebben bij defensie een nieuwe kans in de binnenvaartsector. ‘De binnenvaart heeft voldoende plek voor vakmensen, terwijl anderzijds door de krimpende krijgsmacht veel mensen op zoek zijn naar nieuwe carrièrekansen. Dat heeft ons geïnspireerd om ook voor deze groep een vangnet te bieden en de binnenvaart tegemoet te komen bij het zoeken naar kundig personeel,’ aldus een woordvoerster van Exho. Een gelijksoortig project loopt sinds vorig jaar voor ex-bouwvakkers.

Baangarantie
Samen met Defensie biedt Exho een stageplek van zes maanden met baangarantie. De eerste twee militairen zijn inmiddels aan de verkorte opleiding begonnen en drie gegadigden zitten in de selectieprocedure. ‘Wij zijn erg te spreken over de mentaliteit en het verantwoordelijkheidsbesef van het defensiepersoneel. Als het aan ons ligt gaan er nog velen volgen. We hopen dat de binnenvaart deze groep een stageplek biedt’, aldus de woordvoerster.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.