Met 186 meter containers naar Oss en Venlo

0

Op 21 oktober heeft het koppelverband Hermina/Hermina 1, varend voor Danser Benelux, voor een proefreis de Osse Overslagcentrale (OOC) en Trimodal Container Terminal Venlo (TCT Venlo) aangelopen. Het is voor het eerst dat zo’n groot schip (186 meter) die terminals aandeed. De Hemina had op zijn proefreis 270 TEU aan boord.

De Hermina. 

De bak lost en laadt in Oss en het motorschip zelf ging door naar Venlo. "Europe Container Terminals (ECT), de eigenaar van TCT Venlo, en OOC bieden zo een passend antwoord op de vraag om meer containers van en naar het achterland van Rotterdam slimmer en duurzamer te vervoeren." 

Krachten bundelen
TCT Venlo en OOC (Nooijen Groep) hebben met de inzet van dit koppelverband de krachten gebundeld. Er zullen in het begin twee reizen per week worden gemaakt, waarbij de bak steeds bestemming Oss heeft en het motorschip naar Venlo doorvaart. "Op deze wijze kan het vervoer tussen zeehaven en achterland efficiënter worden afgehandeld en kan een lagere CO2-uitstoot worden gerealiseerd."
Tegelijkertijd ontstaat de mogelijkheid om slimmer met de beschikbare containers om te gaan en leeg vervoer terug te dringen, melden de betrokken partijen. "De capaciteit van het schip kan toenemen tot 360 containers. Daarmee is dit koppelverband het grootste binnenvaartschip dat wordt ingezet voor vervoer binnen Nederland."

Betere benutting
"De infrastructuur op deze as wordt met dit schip optimaal benut. De ‘nieuwe’ sluis te Lith laat 200 meter toe en wordt met dit schip dus vrijwel geheel gevuld. Een betere benutting van infrastructuur is ook geheel in lijn met de aandachtspunten van het Strategisch Platform Logistiek."
Als de proefvaart slaagt, zal in week 44 het vaarschema in werking treden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.