- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeppel verbetert bediening bruggen

Meppel verbetert bediening bruggen

- Advertentie -

Delen

De bruggen in Meppel krijgen nieuwe afstandsbediening. Afgelopen week zijn de voorbereidingen daarvoor gestart. Bij de bedieningspost wordt bekabeling aangelegd en op de bruggen zijn nieuwe camerapalen en slagbomen geplaatst.

Het doel van de ombouw is dat de nieuwe afstandsbediening kan aansluiten op de bedieningspost van Rijkswaterstaat op de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis. Voor D66 Meppel is dit een succesvol eindresultaat van een lange periode waarin de gemeenteraadsfractie aandacht heeft gevraagd voor betere toegankelijkheid van de Meppeler wateren. Zes jaar geleden diende fractievoorzitter Vincent Veldhorst een motie in over de brugbediening.

Veldhorst: “Destijds wilden we een betere toegankelijkheid van het havengebied. We wilden een betere service. Als schipper wil je natuurlijk niet ergens in de avond op 200 meter van een eindbestemming stranden en nog een keer aanmeren vanwege een brug die niet meer open gaat.”

“Een besparing in personele bezetting op de bruggen was voor ons nog eens een bijkomend voordeel. En van dat alles gaat nu de logistiek en handel vruchten plukken en dat is goed. Dat is waar het uiteindelijk om gaat.”

 

(foto’s D66 Meppel)

Port of Zwolle

De uitvoering en realisatie van de technische werkzaamheden, om de bruggen daadwerkelijk op afstand te kunnen besturen, is in handen van de gemeente Meppel. Het project valt onder het gebied van de Port of Zwolle. Het Rijk, de provincies Overijssel en Drenthe en de gemeenten Zwolle en Meppel betalen gezamenlijk 1 miljoen euro.

Het gaat om de Eshuisbrug, de twee Kaapbruggen en de Galgenkampsbrug. Met die laatste brug wordt ook de bereikbaarheid van scheepswerf Wout Liezen verbeterd. Uiterlijk 1 januari 2018 moet de nieuwe afstandsbediening gereed zijn.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -