- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeer steigercapaciteit voor Odfjell

Meer steigercapaciteit voor Odfjell

- Advertentie -

Delen

Odfjell Terminals Rotterdam breidt zijn steigercapaciteit uit. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam. Odfjell verlengt en versterkt de bestaande steiger om zeeschepen van het formaat LR2 (Long Range) met een maximum van 160,000 DWT te kunnen ontvangen.

Het Havenbedrijf Rotterdam verdiept de haven tot een diepte van circa 15 meter om dergelijke grote schepen toegang te geven tot de Derde Petroleumhaven waaraan Odfjell ligt. Odfjell en het Havenbedrijf Rotterdam investeren gezamenlijk in het aantrekken van additionele op- en overslag en het uitbreiden van de bestaande dienstverlening.

Directeur Erik Kleine van Odfjell Terminals Rotterdam: “We spelen in op de wensen van onze klanten om steeds grotere schepen te kunnen afhandelen. We waarderen het enorm dat het Havenbedrijf ook bijdraagt door de haven te verdiepen.”

 

Botlekgebied

“De uitbreiding past in het beleid om het Botlekgebied te revitaliseren. Daarom verdiepen bij Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf dit jaar ook de Nieuwe Waterweg”, aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam.

Odfjell verwacht de vernieuwde steiger in het laatste kwartaal van 2018 in gebruik te nemen.

foto: De Odfjell-terminal. (foto Odfjell)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -