MAS Havenpaviljoen trekt bekijks

0

Naar schatting 2.000 mensen bezochten afgelopen weekend het MAS Havenpaviljoen in Antwerpen. Het gloednieuwe informatiecentrum over de haven dat gelegen is aan de voet van het Museum Aan de Stroom, opende voor het eerst zijn deuren.

(Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen)

Het paviljoen viel zowel bij jong als oud in de smaak. "We zijn enorm tevreden", reageert havenschepen Marc Van Peel. "Niet alleen het hoge bezoekersaantal, maar ook de positieve reacties van de bezoekers zijn een opsteker. Het toont aan dat de Antwerpenaar blij is dat de haven terug in de stad is", aldus Van Peel.

Ogen tekort
Het 360°-projectiescherm, de uitgestrekte en gedetailleerde havenkaart, de touchscreens…veel bezoekers kwamen ogen tekort. Er was dan ook heel wat te beleven: containers worden voor je neus de lucht in getild, zeeschepen en havenkranen schuiven voorbij terwijl je achterover in een zetel leunt, goederen worden gescand terwijl je erbij staat.
Een aantal jonge bezoekers kwam met een duidelijke missie naar het paviljoen: zij wilden weten waar de boot van Sinterklaas nu eigenlijk aankomt. 

Het paviljoen is dagelijks geopend tussen 9.30 en 17.30 uur. Op maandag blijven de deuren gesloten. De toegang is gratis.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.