Maritime Power House nodigt andere organisaties uit

0

Dinsdagavond 6 maart hebben Scheepsbouw Nederland, HME en CMTI (Centrum voor Maritieme Technologie en Innovatie) hun nieuwe onderkomen in De Willemswerf in Rotterdam ingewijd. Tijdens de house warming party waren leden en relaties getuige van de officiële openingshandeling door havenwethouder Jeannette Baljeu, die dat samen met voorzitter Sjef van Dooremalen en directeur Mieke Bakker van Scheepsbouw Nederland deed.

Wethouder Jeannette Baljeu ziet ook het liefst andere maritieme organisaties naar het Maritime Power House verhuizen. Op de achtergrond luistert Sjef van Dooremalen toe.

Baljeu sloot zich in haar speech aan bij de wens die Van Dooremalen in zijn welkomstwoord had geuit: dat andere maritieme organisaties ook naar De Willemswerf verhuizen. Scheepsbouw Nederland en CMTI kwamen over uit Zoetermeer; HME BV was voorheen gevestigd aan de overkant van de Nieuwe Maas, in het Hulstkampgebouw op het Noordereiland. Op dezelfde (15e) etage in het vroegere Nedlloyd-gebouw aan de Boompjes vestigden zich onlangs ook al de KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders) en NML (Nederland Maritiem Land).

Binnenvaarders
“Ik hoop dat er nog een paar pareltjes uit de maritieme cluster hier hun intrek nemen”, zei Sjef van Dooremalen. “Binnenvaarders, de offshore en waterbouwers. Zo bouwen we dan samen aan het Maritime Power House en kunnen we uitstralen wat we zijn: een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie.”

Het uitzicht op de rivier en de stad is grandioos. (foto’s MG Redacties)

Jeannette Baljeu onderschreef het belang van de maritieme sector, die volgens haar terecht als een van de topsectoren is benoemd in het beleid van minister Verhagen van Economische Zaken. De havenwethouder benadrukte ook het belang voor de Rotterdamse regio.
Ook het Maritime Power House spreekt haar aan. “Daar ben ik blij mee. Ik hoop ook dat zich meer organisaties hier zullen vestigen.” Zoals bekend is De Willemswerf een van de mogelijke vestigingslocaties voor Binnenvaart Logistiek Nederland, de nieuwe branchebrede organisatie waaraan het Transitiecomité werkt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.