- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritieme veiligheidsprijs voor Henk Spanjer

Maritieme veiligheidsprijs voor Henk Spanjer

- Advertentie -

Delen

Henk Spanjer heeft de Vladimir Maksimov Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector gewonnen. Hij ontving de onderscheiding, toegekend door de International Maritime Rescue Federation (IMRF), op woensdag 19 oktober. Spanjer is docent aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) en plaatsvervangend schipper bij KNRM-station Paal 8 op Terschelling.

Henk Spanjer ontving de IMRF-award wegens zijn langdurige inzet voor het verhogen van de veiligheid op zee en zijn bijdrage op het gebied van de maritieme Search And Rescue (SAR). Vanuit zijn rol als docent aan het MIWB houdt hij zich al jarenlang bezig met het geven van onderwijs op het gebied van maritieme radiocommunicatie en maritieme veiligheidstrainingen.

Via zijn werk bij het MIWB is hij actief betrokken geweest bij diverse EU-projecten die als doel hadden het voor een grote doelgroep ontwikkelen en beschikbaar maken van lesstof voor maritieme veiligheid en radiocommunicatie.

KNRM

Namens het MIWB is Spanjer ook al jaren actief lid van de International Association for Safety and Survival Training (IASST). Daarvan is hij momenteel voorzitter. De IASST is een internationale organisatie die probeert wereldwijd het niveau van maritieme veiligheidstrainingen te verbeteren door samenwerking en uitwisseling van kennis te stimuleren.

Naast zijn baan bij het MIWB is Henk al 25 actief als vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij. Deze maand droeg hij zijn functie als schipper van KNRM-station Paal 8 op Terschelling over aan Peter Terpstra. Voorlopig blijft hij nog actief als plaatsvervangend schipper op dit KNRM-station.

Verrassing

Voor Spanjer kwam de nominatie voor de IMRF-award als een volslagen verrassing, te meer omdat hij zijn werkzaamheden vanzelfsprekend vond. Hij is trots op het feit dat hij door de jury tot winnaar van de award is uitgeroepen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -