Maritieme thuishaven: de Julia-Soos

0

Gevraagd door de ‘meiden’ van de Soos lag burgemeester Dominic Schrijer tijdens Prinsjesdag op koers naar het Julia Internaat. Wethouder Elbert Vissers loodste hem langs de portier naar het atrium. De Soos-organisatie ronselde bij de start van het seizoen Aalmoezenier Bernard van Welzenes om de varensgezellen in het vaarwater te houden.

Wereldstad
Na een zitting van het college van burgemeester en wethouders en het volgen van de troonrede nam de nieuwe burgemeester een time-out om de soos te bezoeken. Zijn ‘radarbeeld’ gaf aan dat dit de plek was om kennis te maken met Zwijndrecht maritiem. Hij zette de miljoenennota even in de ijskast en pakte zijn toehoorders in om Zwijndrecht – met zicht op Dordrecht – tot een ‘wereldstad’ te promoveren.

 

Stuurlui aan wal: vlnr Karin van Berkel, Bernard van Welzenes, Jeanneke Wijnen, Dominic Schrijer en Wilma Vissers. (foto Johan de Witte)

"Wat ik heb gezien van Zwijndrecht bevalt me”, meldde hij in een korte speech. “Ik ervaar in de vier maanden sinds mijn aantreden Zwijndrecht als een dynamische plek aan de rivier met veel industrie. Het is onder andere een woonplaats van sporters die uitgroeien tot wereldfaam en burgers die zich vrijwillig inzetten voor hun medemens. Ook een plek waar de binnenvaart zeer sterk vertegenwoordigd is. Als bestuurders willen we daar in de toekomst het accent op leggen. Met name volgend jaar als Zwijndrecht de gastheer is voor de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens."

Maritieme thuishaven
Een gelegenheid voor de key players om duidelijk te maken dat scheepvaart voor de gemeente meer betekent dan afmeren en boodschappen doen. De politiek wil samen met de burgers en scheepvaartondernemers zichtbaar maken dat Zwijndrecht letterlijk een maritieme thuishaven is. Dominic Schrijer kreeg de handen op elkaar. De soosgangers vonden de nieuwe roerganger van de gemeente Zwijndrecht eveneens op koers liggen.

(Johan de Witte)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.