- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritiem Museum wint Museumprijs

Maritiem Museum wint Museumprijs

- Advertentie -

Delen

De BankGiro Loterij Museumprijs is dit jaar gewonnen door het Maritiem Museum Rotterdam. Het liet de twee andere genomineerde techniekmusea, GeoFort in Herwijnen en Science Centre Delft, achter zich.

Ruim 113.500 mensen stemden op de publieksprijs. Een record waarmee de BankGiro Loterij Museumprijs dit jaar de grootste culturele publieksprijs is. Door het winnen van de prijs krijgt het Maritiem Museum de titel ‘Museum van het Jaar 2018’ én een bedrag van 100.000 euro. Hiermee kan de lang gekoesterde wens worden gerealiseerd: een interactieve techniekwerkplaats die de oude en nieuwe haven samenbrengt.

 

Museumdroom

Directeur Frits Loomeijer (met de cheque, foto boven), die deze zomer met pensioen gaat, kan zijn geluk niet op. “We zijn Museum van het Jaar geworden – wat geweldig! Toen de vakjury ons nomineerde, was dat al een heel grote eer. Het thema techniek gaat ons aan het hart: het was fantastisch om bevestigd te zien dat dit werd opgemerkt en beloond met een nominatie. Dat we nu ook nog zoveel stemmen hebben gekregen van het publiek, is ongelooflijk.”

“We zijn hier ontzettend blij mee en gaan het bedrag van 100.000 euro besteden aan een spannende, interactieve werkplaats in onze museumhaven. Zodat we nog meer mensen enthousiast kunnen maken voor maritieme techniek.”

 

Publieksprijs

Van de totaal 113.570 stemmen gingen er 42.477 (37,4 procent) naar het www.maritiemmuseum.nl. Science Centre Delft kreeg er 38.984 en GeoFort in Herwijnen 32.109.

De BankGiro Loterij Museumprijs wordt uitgereikt sinds 1990 en is een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn TextielMuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014).

Vrijdag 18 mei, op Internationale Museumdag, werden de medewerkers van het Maritiem Museum verrast door de organisatie van de BankGiro Loterij Museumprijs.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -