- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDeuren voor 3e kolk onderweg

Deuren voor 3e kolk onderweg

- Advertentie -

Delen

Op 22 mei zijn de eerste twee van de vier sluisdeuren voor de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis vertrokken vanuit Shanghai. Ze komen begin juli aan in Schiedam. In de loop van de zomer gaan de deuren vervolgens naar Nieuwegein.

Op de werf van Mammoet in Schiedam vindt de verdere afbouw van de deuren plaats. Ze zijn per stuk 28 meter lang, 6,25 meter dik en 14 meter hoog. Na afbouw wegen ze ieder 490 ton. Sas van Vreeswijk, de combinatie die de 3e kolk bouwt, brengt dan diverse installaties aan. Zoals de aandrijving en een deel van de installaties die nodig zijn voor de bediening van de sluisdeuren. De afbouw duurt ongeveer een maand.

Als volgende stap vervoert Sas van Vreeswijk de deuren van Schiedam naar Nieuwegein. De deuren komen daar eind juli aan. Dan plaatst Sas van Vreeswijk ze op hun plek in de deurkassen. Deze eerste twee deuren komen in het buitenhoofd (Lekzijde).

Bekende producent

Er komen in totaal vier sluisdeuren, twee voor ieder sluishoofd. Sas van Vreeswijk verwacht dat de twee deuren voor het binnenhoofd in juni uit Shanghai vertrekken. Ook deze worden in Schiedam afgebouwd en zullen dan in de loop van augustus worden geplaatst.

Sas van Vreeswijk heeft de productie van de sluisdeuren gegund aan een producent in China. Hierbij is Sas niet over één nacht ijs gegaan en heeft wereldwijd naar geschikte producenten gekeken. Bij de keus voor de Chinese producent gaf de prijs-/kwaliteitverhouding de doorslag.

Bovendien is de producent een bekende speler als het gaat om sluisdeuren. Hij heeft ook de deuren voor de nieuwe sluis in Antwerpen gemaakt. Om voortgang en kwaliteit te waarborgen, zijn er steeds medewerkers van Sas van Vreeswijk ter plekke om de productie te begeleiden.

foto’s: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -