- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritiem Museum maakt kans op Museumprijs

Maritiem Museum maakt kans op Museumprijs

- Advertentie -

Delen

Maritiem Museum Rotterdam is in de race om het museum van het jaar te worden. Andere genomineerden voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 zijn het Geofort en het Science Centre Delft genomineerd.

Het publiek bepaalt de winnaar. Op www.museumprijs.nl kan iedereen tot en met 8 mei stemmen op zijn of haar favoriet. In het Maritiem Museum staat daarvoor zelfs een speciale ‘stembalie’.

 

Hedendaagse technieken en historische collecties

Jaarlijks reiken het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging, de BankGiro Loterij Museumprijs uit. Het thema is dit jaar techniek. Dat past, sinds de opening van de Offshore Experience, nog meer bij het Maritiem Museum dan voorheen, ook al door de lancering van de bijbehorende techniekeducatie en alle bedrijvigheid in de recent vernieuwde museumhaven.

De vakjury van de Museumprijs looft de “combinatie van hedendaagse technieken met op aansprekende wijze gepresenteerde historische collecties […]. Het museum weet een zeer divers publiek te trekken en slaagt erin techniek toegankelijk te maken voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking.”

 

Zelf aan de slag met maritieme ambachten

De winnaar van de Museumprijs ontvangt, naast de titel ‘Museum van het Jaar’, een bedrag van 100.000 euro. Dit geld wil het Maritiem Museum besteden aan een interactieve werkplaats in de museumhaven, waar smeden, monteurs en timmerlui de handen uit de mouwen steken.

Nieuwsgierige bezoekers kunnen hier zelf aan de slag met de maritieme ambachten van vroeger en nu. De werkplaats komt in een nieuw paviljoen dat komend jaar gebouwd wordt aan de Leuvehaven, de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Het brengt de oude en nieuwe haven samen.

 

Maritieme techniek

Als het Maritiem Museum wint, mag het zich een jaar lang museum van het jaar noemen. Dat de vakjury het Maritiem Museum deze titel gunt, is “prachtig nieuws”, vindt directeur Frits Loomeijer. “Wat zijn we trots op onze nominatie! We willen onze bezoekers enthousiast maken voor maritieme techniek. Met de Offshore Experience, maar ook met een museumhaven waar vrijwilligers dagelijks zorgdragen voor het onderhoud van schepen en kranen. Het is een hele eer dat de vakjury ons heeft geselecteerd. We trekken nu alles uit de kast om ook de stem van het publiek te winnen!”

 

Win een reis naar New York

Niet alleen het Maritiem Museum kan een bijzondere prijs winnen; stemmers maken kans op een 5-daagse reis naar New York voor twee personen. De BankGiro Loterij verloot deze reis onder de deelnemers.

foto: Kinderen ondergaan de Offshore Experience (foto Marco de Swart)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -