- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJohan Verlaan is nieuwe directeur De Waal

Johan Verlaan is nieuwe directeur De Waal

- Advertentie -

Delen

Johan Verlaan is de nieuwe directeur van De Waal. De opvolger van Rolf Maliepaard is op 1 maart begonnen bij de Werkendamse specialist in voortstuwings- en manoeuvreertechnologie.

Met zijn productieachtergrond en jarenlange ervaring in de voortstuwingswereld is Verlaan een waardevolle aanwinst voor dit succesvolle familiebedrijf. Hij begon zijn carrière bij Lips Drunen en was uiteindelijk general manager (international) bij Wärtsilä.

Hij werkte onder meer in Zuid-Amerika, Dubai, China, Italië en Nigeria. Schroeven, assen, straalbuizen, afdichtingen, motoren en thrusters hebben geen geheimen meer voor hem. Verlaan kent de producten tot in detail, spreekt de taal van de monteur en heeft grote ambities op het gebied van innovatie en productontwikkeling. Eind 2017 vestigde Verlaan zich definitief weer in Nederland, onder meer voor zijn vrouw en kinderen, en om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn maritieme loopbaan.

 

Verbreding

De Waal is een degelijk bedrijf met goede producten”, zegt Verlaan over zijn keuze voor het Werkendamse bedrijf. “Er is een vol orderboek en de focus ligt wat mij betreft niet alleen op verdieping maar ook op verbreding. Mijn ervaring in de zeevaart en propulsion-wereld is daarbij een toegevoegde waarde. Mijn netwerk in de binnenvaart moet ik nog verder uitbreiden; daar ben ik momenteel druk mee bezig. Uiteindelijk word ik het aanspreekpunt voor alle sectoren die De Waal bedient.”

Eigenaar Marco de Waal vond het jammer dat Rolf Maliepaard eind 2017 na ruim negen jaar besloot de machinefabriek te verlaten, maar is blij met zijn opvolger. “Johan is internationaal bekend en de kennis van voortstuwingssystemen die hij meebrengt, is waardevol voor ons bedrijf. Samen met hem kunnen we verbreden, verder internationaliseren en onze productlijn uitbouwen. Als 100 procent zelfstandig familiebedrijf gaan we voor continuïteit op de lange termijn, al sinds 1938.”

foto: Marco de Waal (links) en Johan Verlaan. (foto De Waal)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -