- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBakker Sliedrecht en RH Marine slaan handen ineen

Bakker Sliedrecht en RH Marine slaan handen ineen

- Advertentie -

Delen

Bakker Sliedrecht en RH Marine gaan een samenwerking aan. Door de krachtenbundeling kunnen de maritieme speciallisten in elektrische en automatiseringssystemen profiteren van schaalvergroting en kennisuitwisseling. Samen willen ze sterker inzetten op innovatie, zoals automatisering van schepen, hybride varen en cybersecurity.

Beide bedrijven zijn onderdeel van Pon Holdings. Ze profileren zich van oudsher als onafhankelijke systeemintegratoren voor complexe elektrische en automatiseringssystemen in de maritieme industrie. RH Marine bestaat sinds 1860 en heeft wereldwijd een aanzienlijk trackrecord opgebouwd op het gebied van marineschepen en superjachten. Bakker Sliedrecht viert in 2019 zijn honderdjarig bestaan en heeft een sterke marktpositie in de bagger- en offshore-sector.

 

Geen fusie

Samen hebben de bedrijven ruim 700 experts in dienst. “Door de samenwerking wordt het beste van twee werelden gecombineerd en kunnen beide bedrijven de wereldwijde maritieme markt efficiënter bedienen op het gebied van innovatie, betrouwbare systeemonafhankelijke oplossingen en een onderscheidend aanbod van speciale competenties”, stellen ze in een gezamenlijk persbericht.

“Het gaat om een samenwerking en niet om een fusie”, benadrukt Hugo Loudon. Hij is directeur van zowel Bakker Sliedrecht als RH Marine. “Qua bedrijfscultuur passen beide bedrijven prima bij elkaar. Beide hebben een rijke historie en hebben een schat aan ervaring. De samenwerking tussen de twee bedrijven werpt nu al zijn vruchten af. Zo heeft Bakker Sliedrecht bijvoorbeeld RH Marine ondersteund in de werkplaats en zijn mensen van RH Marine ingezet in offshore-projecten van Bakker Sliedrecht.”

 

SMM

Tijdens SMM Hamburg, ’s wereld grootste maritieme beurs die van 4 tot 7 september is, zullen Bakker Sliedrecht en RH Marine zich voor het eerst gezamenlijk presenteren (hal B7, stand 510). In hun stand zullen ze de laatste innovaties presenteren op het gebied van autonoom varen, hybride oplossingen en IT security.

foto: Bakker Sliedrecht

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -