MAH: Doemiddagen voor groep 7 en 8

0
(foto Maritieme Academie Harlingen)

Op woensdag 16 en woensdag 23 november organiseert Maritieme Academie Harlingen (MAH) haar jaarlijkse Doemiddagen voor leerlingen uit groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs. Uit heel Noord- en Oost-Nederland komen ze kijken… en doen.

In een programma van 2,5 uur kunnen jongens en meisjes ontdekken of een maritieme opleiding bij hen past. De jonge deelnemers komen in kleine groepjes in aanraking met allerlei facetten van het maritiem onderwijs, zoals het maken van een blaasvoertuig, leggen van echte zeemansknopen, schakelen van eigen navigatieverlichting, varen in bootjes op het water voor de school. Ook bezoeken ze het nieuwe binnenvaartsimulatorcentrum, het internaat en het opleidingsschip Emeli.

 

Oudercafé

Voor ouders en begeleiders is er een speciaal “Oudercafé” waar in een informele sfeer informatie wordt gegeven over alle facetten van het maritiem onderwijs. Het Oudercafé is ook het vertrekpunt voor rondleidingen door het gehele schoolcomplex aan de Almenumerweg 1 in Harlingen. Leerlingen vertellen enthousiast hoe zij het leven op deze boeiende school ervaren.

 

Nieuwe opleiding: scheeps- en jachtbouw

Nieuw dit jaar is de voorlichting over de nieuwe opleiding Scheeps- en jachtbouw. Een vmbo-opleiding voor jongens en meisjes die met hun hoofd én met hun handen willen werken. De mbo-opleiding die bij ROC De Friese Poort in Sneek wordt gegeven, sluit hier naadloos op aan.

 

Aanmelden

Om het programma zo goed mogelijk te laten verlopen, is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dat kan via www.maritiemeacademieharlingen.nl. Klik op ‘nieuwe leerlingen’ en kies voor ‘Doe Middag 16 en 23 november’ en vul daar het aanmeldingsformulier in.

 

foto: Maritieme Academie Harlingen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.