- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLuikse overslag laat flinke groei zien

Luikse overslag laat flinke groei zien

- Advertentie -

Delen

De containeroverslag in de haven van Luik is in de eerste helft van dit jaar met 29 procent gegroeid naar 42.667 TEU. De Liège Container Terminal draaide op volle toeren.

In totaal is 10,8 miljoen ton goederen per spoor, weg en waterweg van en naar Luik vervoerd. Dit was een stijging van 4 procent ten opzichte van de eerste helft van 2017. De groei is het gevolg van investeringen in de haveninfrastructuur en de goede resultaten van de bedrijven die in de Luikse haven gevestigd zijn.

 

Binnenvaart

Het vervoer per binnenvaart, veruit de belangrijkste transportmodus voor de haven, groeide met 4 procent naar 8,08 miljoen ton. Binnenschepen vervoerden onder andere meer containers, metaal, olie, landbouwproducten en chemische producten. De productiestijging bij bio-ethanolproducent BioWanze, de florerende activiteiten van Europort Inland Terminals en de marktaandelen die het Luikse kolenbedrijf Terval in Duitsland en Frankrijk heeft gewonnen, droegen bij aan het goede binnenvaartresultaat.

Binnenschepen vervoerden wel minder houtproducten en secundaire grondstoffen dan in de eerste helft van vorig jaar. Door het groeiende aandeel van zonne-energie zijn minder houtpellets ingevoerd. Ook productiedalingen in de chemische industrie en de cementindustrie hadden gevolgen voor het vervoer over water.

foto: Haven Luik

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -