Lintjesregen bij KSCC Nijmegen

0

Drie vrijwilligers die verbonden zijn aan het KSCC in Nijmegen, hebben vrijdag 24 april een lintje gekregen. Het gaat om Carla en Jos van Dongen en Diny van Zijl.

Carla en Jos van Dongen ontvingen hun koninklijke onderscheiding in hun woonplaats Dongen. Burgemeester Starmans-Gelijns speldde hen de versierselen op die horen bij een Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het oud-schippersechtpaar is op velerlei vlakken als vrijwilliger actief, Jos onder andere voor het KSCC, het Landelijke Pastoraat voor de Binnenvaart en Vereniging De Binnenvaart. Carla zet zich in de eigen gemeente in voor diverse groepen inwoners. Bijvoorbeeld met het organiseren van knutselmiddagen voor de Dongense jeugd.

Dinie van Zijl-Buil werd in haar woonplaats Milsbeek (gemeente Gennep) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze was jarenlang mantelzorger en steun en toeverlaat voor nabestaanden in haar familie. Al veertig jaar is ze actief als medeorganisator en coördinator bij de Stichting Katholiek Sociaal Cultureel Centrum. Ze is onder meer een van de drijvende krachten achter de jaarlijkse KSCC-vaartocht voor zieke oud-schippers. Tot slot zette ze zich tien jaar als contactpersoon in voor Stichting Meander en het St. Nicolaas Internaat in Nijmegen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.