- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLezing over binnenvaart bij bieb Rotterdam-IJsselmonde

Lezing over binnenvaart bij bieb Rotterdam-IJsselmonde

- Advertentie -

Delen

Op donderdag 22 maart verzorgt Karin Anema een lezing onder de titel Boegwater, over een leven in de binnenvaart. Deze lezing vindt plaats in de activiteitenruimte van bibliotheek IJsselmonde in Islemunda, Herenwaard 15 Rotterdam. De aanvang is 14.30 uur.

“Van oudsher is de binnenvaart belangrijk en nog steeds is het een belangrijke bedrijfstak. Karin Anema is in die wereld gestapt, heeft de schippers in actie gezien en naar hun verhalen geluisterd. Over hun strijd om het bestaan. Over vroeger. Over de toekomst. Met de komst van de Kaapverdiër Antonio aan boord van de Neerlandia, van schipper Jopie, komen er nog weer andere invloeden binnen. Met de reconstructie van hun levens legt zij de binnenvaartcultuur bloot.”

Tijdens haar presentatie vertoont Anema een prachtige eigen fotocollectie en video-fragmenten. Ze is schrijfster van literaire non-fictie en journalist. Sommigen zullen haar kennen van het televisieprogramma TV-Boeken, van radio-interviews of van haar eerdere lezingen.

De toegang is gratis voor bibliotheekleden en kost € 2,50 voor niet-leden. Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek of via de website.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheek.rotterdam.nl

foto: In september 2017 verscheen het boek. Karin Anema overhandigde het eerste exemplaar aan de hoofdpersoon.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -