- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLeer zeilen als een VOC-matroos

Leer zeilen als een VOC-matroos

- Advertentie -

Delen

Voor aankomende matrozen en andere belangstellenden is er een 2-daagse zeiltraining op de Bataviawerf en de schepen Bounty en Res Nova. De training is opgezet door Chartercrew.nl, gespecialiseerd in personeelsdiensten voor de scheepvaart.

De training is op 25 en 26 maart en vindt plaats in Lelystad. Op dag 1 komt de geschiedenis van het VOC-zeilen aan bod, inclusief hoe men vroeger de zeilen maakte en repareerde. Op de Batavia worden alle zeiltermen besproken, plus het leven aan boord. Vervolgens wordt de overstap gemaakt naar zeilschip Bounty; daar wordt de theorie in praktijk gebracht.

Na een overnachting aan boord van de Res Nova begint na het gezamenlijk ontbijt het programma van dag 2: zeilmanoeuvres en de verschillende rollen van de bemanningsleden aan boord.

matrozen-training-batavia-2Welke onderdelen komen aan bod:

●     Vaarklaar maken
●     dwarsgetuigd zeilen
●     Zeilbediening: hijsen, strijken, trimmen en manoeuvres
●     Knopen leggen
●     Wantklimmen (afhankelijk van weerssituatie)
●     Trosbehandeling
●     ontmeren en afmeren (Inclusief sluis)
●     Gastheerschap en gastbeleving

De kosten bedragen € 245,- per persoon. Inbegrepen zijn ontvangst met koffie/thee en VOC-koek, rondleiding op de Bataviawerf, lunch, avondeten, ontbijt, overnachting aan boord van de Res Nova en het lesmateriaal. Aanmelden kan op de site van Chartercrew.nl.
 

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -