- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKoppelverband maakt indruk

Koppelverband maakt indruk

- Advertentie -

Delen

Containers in de Leuvehaven… Het bleek een uitstekende manier om de gekleurde dozen die zo belangrijk zijn voor de wereldwijde handel dicht bij de mensen te brengen. Het Containerweekend van Maritiem Museum Rotterdam was 19 en 20 augustus een groot succes.

Dat was mede te danken aan de Danser Group. De binnenvaartrederij stelde twee koppelverbanden beschikbaar: op zaterdag de Alsace-Hollande en op zondag de Eiger-Nordwand. Het was een heel spektakel om de gevaartes door de Leuvebrug in de smalle haven te varen, en dat trok veel bekijks. Zo’n binnenvaartschip bleek voor velen verrassend groot en wel heel veel containers tegelijk te kunnen vervoeren. (De Alsace-Hollande had 332 TEU bij zich.)

Prima promotie voor de binnenvaart

De schepen en bemanningen hadden ook de rest van de dag geen gebrek aan belangstelling. De bezoekers – jong en oud – sloten maar wat graag in de rij aan om zo’n containerschip van binnen te bekijken. Ze mochten onder meer in het stuurhuis en de machinekamer rondkijken, begeleid door de gastvrije bemanningsleden.

De deelname aan het Containerweekend was meteen prima promotie voor de binnenvaart. Bureau Voorlichting Binnenvaart had beide dagen een kraam op de steiger naar het Danser-schip waar bezoekers met al hun vragen terechtkonden. Over de (inhoud van de) containers, het belang van de binnenvaart in het transport en over de opleidingen waarmee je een afwisselende baan kunt vinden op zo’n gaaf schip.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -