Koninkljike traditie voortgezet bij doop Nieuw Amsterdam

0


Prinses Máxima heeft het ms Nieuw Amsterdam, het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, gedoopt. Dat gebeurde tijdens een galaceremonie in Venetië. De Nieuw Amsterdam is het vijftiende schip in de vloot van Holland America Line en het tweede schip in de zogeheten Signature-klasse.

“Wij zijn buitengewoon vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima heeft willen optreden als doopvrouwe van dit prachtige schip”, zegt Stein Kruse, president en ceo van Holland America Line. “Hiermee zet de prinses een traditie voort.”
Het was de elfde keer dat een lid van de koninklijke familie een schip van Holland America Line doopte. Dit tweede schip uit de Signature klasse is net als zusterschip Eurodam een elegant schip. Het is het grootste passagiersschip in de Nederlandse vloot.

(foto’s Lenny Suval/Holland America Line)

Prinses Maxima werd zondag 4 juli in Venetië verwelkomd door vijftien kapiteins van Holland America Line. De Nieuw Amsterdam, die is gebouwd op de Marghera-werf van Fincantieri, is diezelfde dag begonnen aan zijn eerste reis. De Nieuw Amsterdam maakt tot aan het najaar verschillende cruises op de Middellandse Zee, waarna de eerste Transatlantische oversteek wordt gemaakt. In het winterseizoen vaart het schip in de Cariben.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.