IVW machtigt ook Bureau Veritas

0

De Inspectie V erkeer en Waterstaatheeft het klassebureau Bureau Veritas gemachtigd om sinds 6 mei inspecties uit te voeren voor certificering van binnenvaartschepen. Deze taakoverdracht maakt deel uit van de plannen van IVW om in de loop van dit en volgend jaar alle certificerende werkzaamheden voor binnenvaartschepen over te dragen aan marktpartijen. In maart werd Lloyd’s Register al gemachtigd door IVW.

Certificaten
IVW blijft toezicht houden op uitbestede taken, zoals het toezicht door de klassebureaus, de particuliere instellingen en de erkende bedrijven. Dat gaat gebeuren door systeemtoezicht en reality checks.
IVW houdt het afgeven van certificaten voorlopig nog in eigen hand. De klassebureaus leveren hiervoor de informatie aan.
Met de inwerkingtreding van de nieuwe Binnenvaartwet gaat IVW zich meer richten op haar rol als handhaver. Daarnaast zal ze zich richten op ongevalsonderzoek en controle op de Wet vervoer gevaarlijke stoffen. IVW zal hierbij gebruik maken van risicoanalyse, eigen thematische acties en acties in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.