- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInbraak dupeert Zeekadetten Moerdijk

Inbraak dupeert Zeekadetten Moerdijk

- Advertentie -

Delen

Grote verslagenheid bij het Zeekadettenkorps Moerdijk: uit een container aan de Dorpshaven zijn tal van reserveonderdelen van de motor van hun korpsschip gestolen.

De container bevindt zich op het terrein van een bedrijf, achter een hek. “Het was één grote ravage”, vertelt William van Maastricht. De Klundertenaar, schipper bij het korps, was zaterdag 29 december als eerste ter plaatse nadat iemand had gezien dat het slot was opengebroken en de container open stond.

 

Unieke onderdelen

De dieven hebben honderden kilo’s aan brons en koper buitgemaakt. Het zijn unieke onderdelen, waaronder zuigers, drijfstangen, cilindervoeringen en koelwaterpompen. Die worden niet meer gemaakt.

Van Maastricht: “Als er nu iets met de boot gebeurt, zitten we met de handen in het haar.” Het korpsschip is de Van Versendaal, een houten mijnenzoeker uit 1964.

Een paar jaar geleden werd ook al eens ingebroken bij Zeekadettenkorps Moerdijk, maar dan in een andere container. Van Maastricht heeft aangifte gedaan bij de politie. “Dat moest online. Maar het bedrijf ernaast heeft camerabeveiliging. Op 2 januari mag ik de beelden zien.”

foto: Lege planken, waar eerst de onderdelen lagen (foto Zeekadettenkorps Moerdijk)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -