- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIn de rij voor Hester

In de rij voor Hester

- Advertentie -

Delen

Donderdag 22 maart heeft Hester Duursema afscheid genomen van Koninklijke BLN-Schuttevaer en de binnenvaart. Sinds haar aanstelling als directeur bij de oprichting in 2014 heeft ze veel voor de organisatie en de binnenvaart betekend, zo zei voorzitter Roland Kortenhorst. De lange rij mensen die haar persoonlijk kwamen uitzwaaien, was daarvan een bewijs.

Duursema was sinds 2011 actief in de binnenvaart. Eerst als extern adviseur in het transitietraject naar de oprichting van BLN toe en vervolgens in de rol van algemeen directeur. Die functie is inmiddels overgenomen door Co Abercrombie, die vorig jaar bij BLN-Schuttevaer in dienst trad als manager Markt & Logistiek.

Kortenhorst memoreerde “de buitengewoon turbulente periode in de beginfase van BLN. Met verschillende clubs, met verschillende culturen en bijzondere mensen in het transitieproces. Hester was een van de stabiele factoren, eerst als consultant van de Rebel Group die dat proces heeft begeleid. Toen we vlak voor de echte fusie van BLN en KSV Schuttevaer gingen nadenken over wie directeur moest worden was er eigenlijk geen discussie over nodig: dat wordt Hester Duursema. Daar was iedereen het mee eens.”

Het was een goede keuze, vervolgde Kortenhorst: “Het is je gelukt die drie, vier culturen tot een eenheid te maken. Je hebt een heel goed fundament neergelegd.”

 

Minister

Volgens Kortenhorst was Duursema ook een van de motoren achter de erkenning van de branche in politiek Den Haag. “Met als resultaat een volwaardige positie in het beleid.”

Het is nog niet bekend wat Duursema’s volgende carrièrestap zal zijn. Kortenhorst zei te hopen dat ze in de toekomst weer voor of met de binnenvaart gaat werken. “Een betere ambassadeur kunnen we ons niet wensen.” Hij voorspelde zelfs dat ze dat ooit als minister zal doen.

 

Nieuwe fase

Duursema zelf zei “onwijs trots te zijn op wat we samen hebben neergezet”. Ze vindt dat haar kwaliteiten zich vooral lenen voor een organisatie in de pioniersfase. “Op een gegeven moment komt een organisatie in een nieuwe fase, waarin iemand anders de kar beter kan trekken. Dat is goed voor BLN-Schuttevaer.”

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -