- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsHoenderop wordt dealer van Zettex' groene reinigingsproducten

  Hoenderop wordt dealer van Zettex’ groene reinigingsproducten

  - Advertentie -

  Delen

  Hoenderop en Zettex Europe slaan de handen ineen op het gebied van reinigingsproducten voor de scheepvaart. Sinds begin maart is de technische groothandel uit Ridderkerk exclusief dealer van Zettex’ reinigers en ontvetters. Deze speciale producten zijn geschikt voor alles wat over het water beweegt.

  De keuze van Hoenderop voor Zettex past bij de ambitie van de maritiem specialist om de eigen positie verder te versterken. Vorig jaar heeft Martine Hoenderop als tweede generatie het roer overgenomen. Samen met commercieel directeur Paul Kriesels wil zij Hoenderop nog verder laten groeien als specialist in scheepsbenodigdheden.

  Reinigingsproducten

  “Met een breed assortiment, dat altijd op voorraad is en kundig advies ontzorgen wij onze klanten, waaronder bunkerstations, maritieme coöperaties en scheepsbevoorradingsbedrijven. Voor onze leveranciers en fabrikanten vormen wij de vertrouwde toegangspoort naar de markt,” aldus directeur Martine Hoenderop.

  In het brede assortiment van Hoenderop ontbrak een sterke lijn met reinigingsproducten. Paul Kriesels: “Tijdens de intensieve gesprekken met Zettex kwamen we tot de conclusie dat de ambities en doelstellingen van beide bedrijven elkaar aanvullen. Hierop zijn we deze samenwerking aangegaan. Met Zettex bieden we onze klanten een bekende naam en een breed pakket aan producten, maar nog belangrijker; we leveren kwaliteit.”

  Paul Kriesels, Martine Hoenderop en Iman Braal (vlnr) ondertekenen de overeenkomst.

  Terugkeer in de scheepvaart

  Voor Zettex betekent de overeenkomst met Hoenderop een terugkeer in de scheepvaartwereld. Commercieel directeur Iman Braal zegt: “De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in onze productiecapaciteit. De transformaties die ons bedrijf heeft doorgemaakt, hebben er echter voor gezorgd dat we ons marktaandeel in de scheepvaart hebben zien slinken. Nu we deze markt weer willen heroveren, is Hoenderop de gedroomde partner.”

  Iman Braal roemt het fijnmazige netwerk en het brede assortiment van Hoenderop. “Hoenderop is echt een begrip in deze markt. En doordat ze een totaalpakket aan producten leveren, is het voor ons heel interessant om bij hen in het assortiment te zijn opgenomen. Ook voor de bunkerstations en winkels waar Hoenderop aan levert, is dat een groot voordeel.”

  Biologisch afbreekbaar

  Alle Zettex-producten worden geproduceerd onder hoogwaardige normen, waarvoor Zettex samenwerkt met een vaste groep van grondstofleveranciers en laboratoria. De producten zijn voortdurend onderhevig aan doorontwikkeling. Zo heeft Zettex in zoveel mogelijk producten de vluchtige organische stoffen vervangen door biologisch afbreekbare alkalische stoffen.

  Iman Braal: “Maar we houden ook de marktontwikkelingen in de gaten, onder andere op het gebied van verven en coatings. Als de ondergrond verandert, moeten de reinigingsproducten daarop aangepast worden.”

  Van scheepsdek tot machinekamer

  Zettex is een toonaangevende producent van reinigingsproducten, lijmen, kitten en technische spuitbussen. Vanuit verschillende productiefaciliteiten in Moerdijk, Engeland, Polen en Turkije bedient het bedrijf verschillende branches, waaronder bouw, dakbedekking, industrie en automobielsector.

  De Zettex-productenlijn die exclusief bij Hoenderop verkrijgbaar is, is zeer geschikt voor gebruik in de scheepvaart. De lijn bestaat uit producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het efficiënt en veilig reinigen en ontvetten van machinekamers, scheepsdekken en elektrisch gevoelige onderdelen. Voor simpeler poetsklussen, zoals het interieur en sanitair, is een ruim assortiment aan universele reinigers verkrijgbaar.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -